Arrangementer 2023

Michael Larsen, Åkandesøen, Rågeleje - Foto: Gro Madsen

Mød Michael Larsen på årets bogmesse

HVOR

Bogforum,

Emma Gads Vej 25 (Indgang 1) og
Martha Christensens Vej 8 (Indgang 4)
2300 København S

ARRANGØR

Bogforum

HVORNÅR

Lørdag d. 4. november 2023 kl. 14.20

Michael Larsen taler med Sissel-Jo Gazan om Dragenotatet, lørdag kl. 14.20 på Turbines stand.Michael Larsen, Åkandesøen, Rågeleje - Foto: Gro Madsen

UDLØBET

Rågelejes natur på Fredagsmøde - Blistrup Kirke

Michael Larsen fortæller om Rågelejes natur

Efter 15 år på Ærø er den kendte forfatter Michael Larsen vendt tilbage til Nordsjælland og har bosat sig i Rågeleje. Her har han gennem de seneste år samlet stof til bogen Rågelejes natur, der udkom lige før jul sidste år.


Michael Larsen vil denne formiddag i ord og billeder vise landskaberne i og omkring Rågeleje og levendegøre, hvad folk kan finde og iagttage i habitater som f.eks. Heatherhill, Baunemosen, Åkandesøen og langs kysten.


Den travle forfatter og naturentusiast har gravet skabninger frem og dokumenteret sjældenheder, som nok de færreste var klar over fandtes i Rågeleje. Med fund af bl.a. 83 svirrefluearter er det tilmed lykkedes at bringe Rågeleje op på en 1. plads i det danske svirreflueatlas. Men vi skal også høre om, hvilke fugle og pattedyr, der kendetegner området og hvilke udsøgte naturskatte, vi er beriget med i nærområdet.


HVORNÅR

Fredag d. 1. september 2023 kl. 10.00

HVOR

Blistrup Kirke, Kirkeladen

ARRANGØR

Blistrup Kirke


Gratis adgang - Åbent for alle

Det Vilde Nordsjælland - naturskatte i dit nærområde

UDLØBET

Foredrag v/ Michael Larsen der med sin bog ”Rågelejes natur” har åbnet øjnene for os, der færdes i Nordsjælland

Hvad vi tager for givet i vores hverdag, ser Michael på med friske øjne efter sin tid på Ærø. I bog og foredrag deler han de eventyrlige skatte, der er gemt i naturen omkring os.
Med fund af over 80 svirrefluearter, heriblandt mange ekstremt sjældne, er det lykkedes at bringe Rågeleje op på en 1. plads i Svirreflueatlas.dk i 2022.
Han har lokaliseret sjældne arter af bier, sjældne guldsmede, og har dokumenteret sjældne fugle som bl.a. Vandstær, Natravn og Sortspætte i de nordsjællandske landskaber. '

Nordsjælland er mere end smukke kyststrækninger og badeliv, der er megen værdifuld natur gemt i baglandet til rivieraen, en natur som bare trænger til mere plads for at udfolde sig fuldt i smukke farver og give store oplevelser.

I FNs verdensmåls uge 17,youtu.be/-ZbMirEktjA, benytter vi lejligheden til at fokusere på denne pointe. Michaels fund af sårbar natur og sjældne arter understreger det vigtige i, at vi hver dag beskytter naturen omkring os, hvor vi end bor.
Dyr og planter har brug for egnede levesteder og mere vild natur.

Oplev skønheden i billeder og ord, som Michael Larsen har opdaget den. Foredraget sluttes af med forfatterens bud på den mangfoldighed af liv, der venter os, når Søborg Sø genoprettes.

Michael Larsen har ud over bogen om Rågelejes natur også skrevet Ærøs natur og flere romaner – senest spændingsromanen Dragenotatet.


Billetpris. 30 kr. Unge under 25 gratis adgang

HVORNÅR

Onsdag d. 26. april 2023 kl. 19.00 - 21.00

HVOR

Gilleleje Bibliotek / Kulturhavn Gilleleje

ARRANGØR

Arrangementet sker i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforeningsforening, Gribskov, og Gilleleje bibliotek.

UDLØBET

Krimimessen 2023

Mød Michael Larsen på Krimimessen både lørdag og søndag


Michael Larsen taler med David Jacobsen Turner om Dragenotatet - Magasinet, lørdag kl. 13.20, Magasinet


Om videnskabskrimi som genre: Michael Larsen og Sissel-Jo Gazan taler sammen, søndag kl. 14.00 i Snedkeriet - Moderator: Lisbeth Bille


HVORNÅR

D. 25 - 26. marts

HVOR

Krimimessen, Horsens Statsfængsel

ARRANGØR

Horsens Kommunes Biblioteker

Rågeleje Strand - Foto: Michael Larsen

UDLØBET

Restaurant Søstjernen

Michael Larsen om Rågelejes natur


Den kendte krimiforfatter Michael Larsen viser nye sider om Rågelejes natur. Foreningen inviterer til foredrag på Restauration Søstjernen.


Michael Larsen vil denne aften i ord og billeder vise landskaberne i og omkring Rågeleje og levendegøre, hvad folk kan finde og iagttage i habitater som fx Heatherhill, Baunemosen, Åkandesøen og langs kysterne.


Den travle forfatter og naturentusiast har gravet skabninger frem og dokumenteret sjældenheder, som nok de færreste var klar over fandtes i Rågeleje. Med fund af bl.a. 83 svirrefluearter er det tilmed lykkedes at bringe Rågeleje op på en 1. plads i det danske svirreflueatlas!


HVORNÅR

Lørdag d. 24. februar

HVOR

Restaurant Søstjernen, Rågeleje

Rågeleje Strand - Foto: Michael Larsen

UDLØBET

Hemingway Club 

Mød Michael Larsen i Hemingway Club - Gribskov


Fotograf og forfatter Michael Larsen fortæller om Rågelejes natur, med udgangspunkt i hans bog af samme navn.


HVORNÅR

D. 20. februar

HVOR

Vejby Kirke, Sognegården