Historier om livet - for livet


Dit livs historie


Alle mennesker bærer på gode historier, som er værd at fortælle. Historier om livet. De skriver ikke sig selv, men det gør jeg. Så du kan nøjes med at skrue tiden tilbage og sætte ord på.


Resultatet bliver din helt egen historie med billeder, i et hæfte eller trykt som bog, som du selv og dine efterkommere kan nyde for altid. Du bevarer dermed ikke kun din egen unikke fortælling, men en beretning om hele familien gennem flere generationer.


En livshistorie kan være en fantastisk gaveidé til din mor, din bedstefar, din mand. Så deres historier kan leve videre. Det kan være en særlig årrække, man vil bevare mindet om. Barndommen, studietiden, et ægteskab, en særlig oplevelse eller tiden i virksomheden. Kort sagt, historier om hverdagen, når tilværelsen går både op og ned. Fortællinger om helt almindelige og ualmindelige danskere. Det bliver spændende at møde dig.


Livshistorier er, hvor gerne vi end vil det, ikke kun rosenrøde udsnit og lykkelige slutninger. Der er masser af kapitler og de kan sammensættes på alle tænkelige måder.


Livshistorien er en dynamisk størrelse, ikke kun et resumé af en epoke, en slavisk kronologisk gennemgang, men modelleret efter de rammer og det miljø, du er i og kommet af. De mennesker, der har formet dig og de oplevelser og valg, der har rundet og udviklet dig.


Livshistorien giver mening og retning. Ikke kun for dig selv. Den er også et portræt af familien gennem flere generationer, et stykke slægtshistorie, som udgør kittet i hvert enkelt familiemedlems selvforståelse og identitet.


Moderne familier er ofte spredt, både geografisk og mentalt, og har ikke den samme tid til fortællinger og ro i fællesskab som tidligere. Men overleveringer er vigtige for os alle. De underholder, giver viden, skaber forståelse, dialog og indsigt.

De knytter os sammen.

"Verden opleves indefra, gennem personlighedens linse. Det er altså ikke den samme verden vi oplever, men hver vores. Hvert menneske er et rum, hvori verden optræder på sin helt egen måde med sine helt egne klange og sit eget forløb af lys og skygge" 

NILS THORSEN
"Klangen af et menneske", 2004

Nils Thorsen / Foto: Peter Hove Olesen

Sådan gør vi


Livshistorien kan beskrive blot en del af livet, som f.eks. barndommen, et ægteskab, men kan også være det komplette forløb. Du bestemmer. Du fører ordet, jeg pennen. Det er din historie. Det er med din stemme, den fortælles.


Indledningsvis vil jeg meget gerne høre lidt om, hvem du vil fortælle om. Hvor og hvornår historierne udspiller sig? Og om der er en særlig begivenhed, historien udspringer af? Skal der billeder/illustrationer med? Alt det tager vi på telefon og mail.


Vi mødes og får hul på historien, detaljer uddybet og sammenhængen på plads. Typisk af 1½ times varighed. Interviewet optages. Du modtager båndudskrift til næste gang vi mødes, med henblik på evt. faktuelle rettelser, tilføjelser og kommentarer.

Herefter blev din historie redigeret og sammenskriver. Den bliver sat op med evt. billeder i et manus, klargjort til tryk som hæfte eller som bog.

Livshistorier - Portrætter

Mødested


Vores interviewmøder kan finde sted, hvor du ønsker.

På forlagets adresse i Rågeleje i Nordsjælland, hvor du er velkommen.

Eller ude i byen et sted eller hjemme hos dig selv, i så tilfælde med betalt kørsel efter statens takster.


Igang


Der er mange måder at dokumentere og forevige din historie. Hvis tiden er knap, kan det også blive i ren lyd eller som video, alt efter omstændighederne. Mulighederne er mange og vi gør det gerne så fleksibelt for dig, som muligt. Vi ser frem til at høre fra dig.